Hammaslääkäripelko

Hampaasi on erikoistunut hammaslääkäripelosta kärsivien potilaiden hoitoon. Hoidamme pelkopotilaat osaavasti, turvallisesti ja sinun toiveesi huomioiden. Hammaslääkäripelko on yleistä ja lääkärikäynteihin liittyviä ikäviä pelkotiloja voidaan helpottaa, kun hammaslääkäripelkoisen potilaan tukena on asialle omistautunut, ammattitaitoinen hoitohenkilö. Tärkeää hyvän ja turvallisen hoidon toteuttamiseksi on yhteinen luottamus ja turvallisuuden tunne.

Hampaasi erikoishammashoito

Pelkopotilaat

Ensisijaisen tärkeää pelon hallintaan saamiseksi hammaslääkärin vastaanotolla on se, että potilaan ja lääkärin välille muodostuu luottamussuhde. Ensimmäinen askel kohti miellyttävämpiä hammaslääkärikäyntejä on omasta pelosta mainitseminen jo siinä vaiheessa, kun varaa aikaa vastaanotolle. Lääkärikäynteihin liittyviä ikäviä pelkotiloja voidaan helpottaa, kun hammaslääkäripelkoisen potilaan tukena on asialle omistautunut, ammattitaitoinen hoitohenkilö. Pyrkimyksenä on kohdata potilas ihmisenä, jonka suun terveys on osa laajempaa kokonaisuutta.

Yksi syy siihen, miksi hammaslääkäriä pelätään, on pelko siitä, että toimenpiteet aiheuttavat kipua. Asenteiden ja menetelmien kehityttyä huomattavasti takavuosista toimenpiteet on mahdollista hoitaa täysin ilman kivun tuntemusta.

Tavoitteena on saada yhteistyössä potilaan ja hoitotiimin kanssa ongelma ratkaistua ja saada pelko hallintaan. Pelkäävälle potilaalle on erittäin palkitsevaa, kun suu on saatu tutkittua ja hoidettua. Kun kaikki sujuu hyvin, pelko alkaa vähitellen hälvenemään. Ja se on hyvin palkitsevaa myös hammaslääkärille. Aina se ei välttämättä onnistu ja tällöin ratkaisuna voi olla suun terveyden hoitaminen kerralla kuntoon nukutuksessa.

Sedaatio

Kun hammashoito pelottaa, on mahdollista käyttää sedaatiota eli kevytnukutusta. Sedaatio aiheuttaa raukean ja uneliaan olon, jonka aikana puhekontakti säilyy. Sedaation aikana voidaan tehdä laajojakin toimenpiteitä miellyttävästi ilman kipua.

Sedaatio toteutetaan suonensisäisen lääkityksen avulla. Sedaatiota valvoo anestesialääkäri, joka voi säädellä sedaation rentouttavaa vaikutusta toimenpiteen aikana. Lääkkeenä käytetään sekä rentouttavaa lääkettä että kipulääkitystä.

Sedaation jälkeen potilas pääsee kotiin saattajan kanssa muutaman tunnin kuluttua. Sedaation jälkeen ei voi ajaa autoa seuraavan vuorokauden aikana.

Nukutushoito eli yleisanestesia

Yleisanestesia saattaa olla tarpeen esimerkiksi toimenpiteen pitkän keston, hoidon laajuuden tai sen luonteen vuoksi. Nukutukseen voidaan päätyä myös silloin, kun kyse on pienestä lapsesta tai voimakasta hoitopelkoa potevasta henkilöstä.

Yleisanestesia toteutetaan tehokkaasti ja turvallisesti moderneilla lääkkeillä yksilöllistä hoitosuunnitelmaa noudattaen anestesialääkärin toimesta.

Toipuminen nukutuksesta kestää hieman, mutta usein potilas pääsee kotiin 1–2 tunnin kuluttua toimenpiteestä saattajan kanssa. Autolla ajo on sallittu vasta 24 tunnin kuluttua yleisanestesiasta.

Lasten hammaslääkäripelko

Hampaasi hammaslääkäri

Tarjoamme suun hyvinvoinnillesi kokonaisvaltaiset palvelut alan huippuammattilaisten toimesta. Käytössämme on alan parhaat laitteistot sekä tekniikat. Oli tarpeesi sitten hammastarkastus tai esteettinen hampaiden valkaisu toteutamme toiveesi sekä tarpeesi ammattitaidolla ja lämmöllä. Meille saapuessa ei tarvitse pelätä eikä pyytää anteeksi. Varaa nyt aikasi laadukkaaseen ja poikkeuksellisen mukavaan hammashoitoon. Sinun hampaasi ansaitsevat sen.