Kalvo-oikominen

Kalvo-oikominen on yksi oikomishoidon tekniikka, joka toteutetaan kirkkailla läpinäkyvillä oikomismuoteilla eli oikomiskalvoilla, jotka siirtävät hampaita pikkuhiljaa kohti suunniteltua lopputulosta. Oikomishoidon kesto ja kustannukset ovat yksilöllisiä. Tavallisimmin oikomishoito kestää 1- 1,5v, mutta pienet hampaiden asentojen korjaukset hoituvat nopeamminkin. Jos olet kiinnostunut kalvo-oikomisesta lue lisää ja varaa aikasi konsultaatiokäynnille hoidon aloittamista varten. 

Helppo ja huomaamaton hoitomuoto

Kalvo-oikominen on yksi oikomishoidon tekniikka, joka toteutetaan kirkkailla läpinäkyvillä oikomismuoteilla eli oikomiskalvoilla, jotka siirtävät hampaita pikkuhiljaa kohti suunniteltua lopputulosta. Kalvo-oikominen on huomaamaton ja helpompi tapa oikoa niin lasten kuin aikuisten hampaita. Ennen kalvo-oikomisen aloitusta on kuitenkin hyvä varmistaa hoidon sopivuus sekä hampaiston yleisterveys. 

Oikomishoidon alussa hampaita varten valmistetaan sarja läpinäkyviä oikomiskalvoja, jotka on suunniteltu sopimaan hoidettavan suuhun. Jokaista yksittäistä kalvoa käytetään kerrallaan noin 1-2 viikkoa. Kalvoja käytetään 22h vuorokaudessa ja syömisen ajaksi ne otetaan pois. Osa potilaista kokee irroitettavat ja lähes huomaamattomat oikomiskalvot helpommiksi kuin kiinteästi suussa olevat perinteiset hammasraudat.

Hampaasi hammasklinikka

Hoidon kesto

Oikomishoidon kesto ja kustannukset ovat aina yksilöllisiä. Tavallisimmin oikomishoito kestää 1- 1,5v, mutta pienet hampaiden asentojen korjaukset saattavat hoitua nopeamminkin. Hoidon kestoon ja kustannuksiin vaikuttaa myös se tarvitaanko hoitoa sekä ylä- että alahampaissa. Hampaiden aktiivisen hoitovaiheen jälkeen tarvitaan aina ylläpitohoitoa eli retentiota, jolla estetään hampaiden palautuminen alkuperäiseen asentoon. Ylläpitohoidolla varmistetaan, että hoidon tulokset ovat kestävät eikä hampaistossa tapahdu liikkumista. Myöskin hampaiden oikomishoidon tueksi hampaiston terveydestä sekä puhtaudesta kannattaa pitää hyvää huolta. 

Miten kalvo-oikomishoito aloitetaan?

Oikomishoidon tarve ja sen eri mahdollisuudet sekä hinta-arvio selviävät konsultaatiokäynnillä. Konsultaatiokäynnillä saat alustavan hoitosuunnitelman ja hinta-arvion. Konsultaatiokäynti ei vielä sido aloittamaan hoitoa. Joissain tapauksissa kokonainen hoitosuunnitelma voidaan tehdä jo konsultaatiokäynnillä ja hoito voidaan aloittaa nopeastikin. Kalvo-oikomista varten hampaisto skannataan 3D-skannerilla ja hampaat valokuvataan. Oikomishoitojen hinta vaihtelee  kalvoilla noin 1500e-6500e välillä vaativuudesta, kestosta ja oikomistarpeesta riippuen. Hinnat vaihtelevat myös kalvovalmistajan mukaan. Kalvo-oikomishoidon kesto riippuu yksilöllisestä lähtötilanteesta ja hinta määräytyy hoidon keston ja vaativuuden mukaan

Jos olet kiinnostunut kalvo-oikomisesta, varaa aika oikomishoidon  konsultaatiokäynnille, jossa kartoitetaan kalvo-oikomishoidon sopivuus, hoidon mahdollinen kesto ja sen hinta-arvio.

Tutustu myös joustaviin rahoitusmahdollisuuksiin kalvo-oikomisen toteuttamiseksi. 

Tutustu myös muihin oikomishoitoihimme

 

Varaa aikasi oikomishoidon konsultaatioon tästä