Uniapnean tutkimus ja hoito Hampaasi Hammaslääkärillä –
luotettava, tehokas ja turvallinen hoitomuoto uniapneaan

Hampaasi hammaslääkäriasemat tarjoavat kätevän ja tehokkaan vaihtoehdon uniapnean tutkimukseen ja hoitoon. Jos kärsit lievästä tai keskivaikeasta uniapneasta, uniapneakisko on tehokas hoitomuoto. Tutustu tarkemmin uniapnean diagnosointiin ja hoitomahdollisuuksiin. Älä anna uniapnean häiritä uniasi ja vaikuttaa elämänlaatuusi – varaa aikasi uniapnean hoidon aloittamiseksi jo tänään!

Mikä on uniapnea?

Uniapnea on yleinen unihäiriö, joka vaikuttaa hengitykseen nukkuessa. Tämä unenaikainen häiriö ilmenee yleensä toistuvina hengityskatkoksina tai merkittävästi vähentyneenä hengityksenä. Uniapnean yleisimmät oireet ovat voimakas ja äänekäs kuorsaus, päiväväsymys ja muut unihäiriöt.

Jos kärsit lievästä tai keskivaikeasta uniapneasta, hammaslääkäri voi auttaa sinua hoitamaan sitä uniapneakiskolla. Kaikilla Hampaasi hammaslääkäriasemilla tarjotaan miellyttävä ja helppo uniapneatutkimus sekä uniapnean hoito uniapneakiskolla.

Mihin uniapnea vaikuttaa?

Uniapnea voi aiheuttaa monia oireita, kuten päänsärkyä, ärtyneisyyttä ja keskittymisvaikeuksia. Vaikutukset voivat ulottua myös pidemmälle, sillä uniapnea voi johtaa vakaviin terveydellisiin ongelmiin, kuten sydän- ja verisuonitautien kehittymiseen, diabetekseen ja verenpaineen nousuun. Uniapnean aiheuttavia syitä ovat yleisimmin ylipaino, tupakointi, alkoholin käyttö sekä perinnöllisyystekijät.

Tämä unihäiriö on yleistynyt Suomessa ja uniapneaa voidaan kutsua jo kansantaudiksi, sillä lähes 20 % väestöstä kärsii jonkin muotoisesta uniapneasta, moni valitettavasti tietämättään. Onneksi uniapnean tutkimus ja hoito ovat kehittyneet huomattavasti viime vuosina, ja monet hoitovaihtoehdot ovat saatavilla.

Uniapnean oireet - miten tunnistaa uniapnea?

Uniapnea voi aiheuttaa monenlaisia oireita tai ongelmia, mutta seuraavat oireet voivat antaa syyn hakeutua uniapnean tutkimukseen ja hoitoon.

  1. Hengityskatkokset nukkuessa: Uniapnean yksi yleisimmistä tunnusmerkeistä on unenaikaiset hengityskatkokset, jotka voivat olla lyhyitä tai pitkiä. Unenaikaiset hengityskatkokset johtuvat hengitysteiden ahtautumisesta tai osittaisesta tukkeutumisesta. Unenaikaisia hengityskatkoksia voidaan hoitaa uniapneakiskoilla.
  2. Kovaääninen kuorsaus: Uniapnea voi aiheuttaa kovaäänistä ja keskeytyvää kuorsausta, joka häiritsee nukkujaa sekä lähellä nukkuvaa. Jos kumppanisi huomauttelee usein voimakkaasta kuorsauksesta, voi se olla merkki uniapneasta. Uniapneakiskot hoitavat uniapneaa ja yleensä vähentävät myös kuorsausta.
  3. Aamupäänsärky: Unenaikaiset hengityshäiriöt voivat vaikuttaa aivojen verenkiertoon, joka saattaa aiheuttaa päänsärkyä.
  4. Univaikeudet: Uniapnea saattaa aiheuttaa nukahtamisvaikeuksia sekä unettomuutta.
  5. Yöheräily: Uniapnea häiritsee unta, joten yöheräily on yleistä.

Jos epäilet sinulla olevan uniapnea, voit hakeutua Hampaasi Hammaslääkäriasemille uniapnean tutkimukseen ja hoitoon – uniapnean tutkimus Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Miten uniapnean tutkimus ja hoito aloitetaan Hampaasi Hammaslääkäriasemilla?

Hampaasi uniapnean hoito aloitetaan suun ja hampaiden tarkastuksella, jossa arvioidaan niiden terveydentila. Tämä tarkastus on erityisen tärkeä, sillä koko kehon terveys lähtee suun hyvinvoinnista. Hammaslääkäri tarkistaa myös hampaiston kunnon, jotta voidaan varmistaa uniapneakiskon sopivuus.

Seuraava vaihe uniapnean tutkimuksessa on unirekisteröinti, jossa saat kotiin unipolygrafia-laitteen. Hammaslääkäri antaa sinulle ohjeet laitteen käytöstä ja unitutkimuksen suorituksesta. Unirekisteröinti tehdään kotona omassa sängyssä normaalisti nukkuen.

Kun unirekisteröinti on tehty, lähetetään unidata diagnosoitavaksi uneen erikoistuneelle korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärille. KNK-lääkäri antaa lausunnon, mahdollisen diagnoosin ja hoitosuosituksen. Hammaslääkäriltä varataan soittoaika, jossa käydään havainnot läpi sekä mahdolliset seuraavat askeleet.

Uniapnean hoito Hampaasi hammaslääkäriasemalla aloitetaan, jos KNK-lääkärin suosituksen mukaisesti uniapneaa voidaan hoitaa uniapneakiskolla. Jos sinulla on jo diagnosoitu lievä tai keskivaikea uniapnea, voit aloittaa hoidon varaamalla ajan uniapneakiskohoidon aloittamiseen.

Jos haluat tietää enemmän uniapnean tutkimuksesta ja hoidosta, voit kysyä lisää hammaslääkäriltäsi tai varata ajan Hampaasi hammaslääkäriasemalle.

Miksi valita uniapneakisko lievän ja keskivaikean uniapnean hoitoon?

Uniapneakisko on suussa pidettävä laite, joka auttaa pitämään ylähengitystiet avoinna unen aikana. Kisko vähentää hengityskatkoksia ja auttaa hengittämään vapaammin unen aikana. Uniapneakisko on huomaamaton ja huomattavasti mukavampi hoitomuoto kuin esimerkiksi CPAP-laitteen käyttö uniapnean hoidossa.

Lievän ja keskivaikean uniapnean hoidossa lääkärin suosituksesta käytettävä uniapneakisko on yksi parhaimmista hoitomenetelmistä. Se on myös helppo ja vaivaton, sillä se ei vaadi sähköä, akkua tai erillistä kokoamista.

Suun hyvinvoinnista huolehtiminen ja säännöllisesti kontrolleissa käyminen ovat tärkeitä hoitomenetelmän onnistumiseksi ja uniapnean hoidon tehon varmistamiseksi.

Uniapneatutkimuksen hinta - mitä uniapnean hoito maksaa?

Hampaasi uniapnean tutkimus ja hoidon aloitus maksaa 239€, ja hinta pitää sisällään suun perustutkimuksen, unirekisteröinnin, diagnosoinnin ja soittoajan. Mikäli hampaiden tarkastus on tehty lähiaikoina, eikä sitä tarvita voidaan aloittaa unipolygrafialla ja sen lausunnolla hintaan 199€. Uniapneatutkimuksesta ei peritä erikseen palvelumaksua. Hinnat edellyttävät kelakorvattavuutta.

Jos uniapneaa voidaan hoitaa uniapneakiskolla, suunnitellaan hoito aina yksilöllisesti. Uniapnean hoitoon voidaan sisällyttää tarvittavat kontrollikäynnit sekä tehon varmistaminen unirekisteröinnillä.

Jos epäilet, että sinulla on uniapnea…

On tärkeää hakeutua uniapnea-tutkimuksiin mahdollisimman pian. Hampaasi Hammaslääkäriasemalla voit aloittaa tutkimuksen ja hoidon helposti ja vaivattomasti. Voit varata ajan soittamalla vastaanotolle tai varaamalla verkosta.

Hampaasi hammaslääkäri

We offer comprehensive services for your oral well-being by top professionals in the field. We use the best equipment and technologies in the field. Whether your need is a dental checkup or aesthetic teeth whitening, we fulfill your wishes and needs with professionalism and warmth. When you come to us, you don't have to be afraid or apologize. Book your appointment now for high-quality and exceptionally comfortable dental care. Your teeth deserve it.